Werken bij Vlot Solutions

Bij Vlot Solutions hebben wij momenteel 1 vacature:

SOFTWARE TESTER

Jij draagt met jouw expertise bij aan het ontzorgen van de gebruikers van onze software.

 Wat ga jij doen?

Als tester ben je verantwoordelijk voor het bedenken van de beste teststrategie en het uitvoeren hiervan. Jij krijgt de vrijheid om het testproces op te zetten, uit te breiden en te optimaliseren, een echte uitdaging dus!

Als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van het gehele testproces en het onderhoud hiervan ben jij degene die hier verantwoordelijk voor bent. Belangrijk hierbij is om goed te documenteren en een testhandboek op te stellen waaraan toekomstige releases getoetst gaan worden.

Jouw taken zijn onder andere:

 • Het opstellen van testplannen, testscripts, intake van de testbasis en beheren van testscripts.
 • Het vervaardigen en onderhouden van geautomatiseerde tests.
 • Het aandragen van verbetervoorstellen voor de softwareontwikkelafdeling.
 • Het proactief uitvoeren van testgevallen, controles en onderzoeken.
 • Het beoordelen van de testresultaten en registreren van de bevindingen.

 Hiernaast speel je een belangrijke rol in de transitie naar geautomatiseerd testen en zorg je ervoor dat de testmethoden aansluiten bij actuele methoden en technieken. Hoe snel deze transitie gaat, is afhankelijk van jou!

Je komt te werken in een team met vijf software engineers, elk met hun eigen specialisatie. Daarnaast ben jij actief onderdeel van het scrumteam van onze  softwareontwikkelafdeling. Ook verzamel en deel je branche-/productkennis met jouw collega’s, jij bent de expert in jouw vakgebied. Het team wordt functioneel aangestuurd door de manager R&D. 

Wat vragen wij van jou

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met HBO werk- en denkniveau. Je hebt bij voorkeur een paar jaar ervaring opgedaan in het testen van complexe software en  vindt het leuk om je eigen werkprocedures te verbeteren en testen te automatiseren.

Als jij bekend bent met Keylib en Jira, ervaring hebt met Scrum, DevOps, Agile of al enige development skills bezit, is dit mooi meegenomen, maar dit is geen must. Het is wel een pré als jij ervaring hebt in of bekend bent met de orthopediebranche en in het bezit bent van een geldig testcertificaat.

Als persoon functioneer jij het beste in een team waarbinnen je zelfstandig kunt werken. Je bent pragmatisch en flexibel waar het kan, analytisch en nauwkeurig waar het moet en niet bang om kwetsbaarheden aan te tonen en te rapporteren. Jij durft te staan voor de kwaliteit van de software. Je bent ambitieus, resultaatgericht en vindt het prettig om te werken in een organisatie met een open cultuur waar onderling respect als basis voor de samenwerking hoog in het vaandel staat.

Daarnaast ben jij bij voorkeur 40 uur, maar minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat krijg jij terug voor jouw inzet?

Wij bieden jou een uitdagende functie waarin jij jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kunt ontwikkelen en daarnaast het testen binnen onze organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. Uiteraard horen hier passende voorwaarden bij: 

 • Een prima marktconform salaris
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld
 • Reiskosten- en/of thuiswerk- vergoeding
 • Laptop
 • Gemotiveerde collega’s en een open sfeer
 • Mogelijkheden voor persoonlijke groei & ontwikkeling
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel om de week goed af te sluiten

 Onze organisatie

Vlot Solutions is een dynamische organisatie die in 1985 is begonnen met het ontwikkelen van software oplossingen voor de medische hulpmiddelen branche, waarin wij marktleider zijn. Met de opgedane ervaring binnen deze bedrijven zijn oplossingen ontwikkeld voor ordermanagement en declaratie, inkoop- en voorraadbeheer, elektronisch cliëntendossier, ketenlogistiek en prestatie- en procesmanagement.

Vlot Solutions staat voor kwalitatieve, doordachte en gebruiksvriendelijke software voor de medische hulpmiddelen branche. Ons doel is het administratief en procesmatig ontzorgen van onze gebruikers zodat zij plezier houden in datgene waar zij mee bezig zijn.

De 22 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn bij Vlot Solutions ondersteunen dagelijks circa 300 ondernemingen en helpen meer dan 1500 gebruikers in het gebruik van onze toepassingen. Onze klanten zitten voornamelijk in Nederland, maar zijn ook operationeel in België, Curaçao en Duitsland. 

De organisatie van Vlot Solutions kenmerkt zich door korte lijnen en duidelijke verantwoordelijkheden. De organisatie bestaat uit een sales- en marketingafdeling, een softwareontwikkelafdeling en een customer-serviceafdeling.

Vlot Solutions is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), een sterk groeiende IT-dienstverlener met bedrijven verspreid over Europa en gespecialiseerd in het leveren van branche specifieke software-oplossingen.TSS is onderdeel van Topicus.com Inc. en Topicus.com Inc. is op haar beurt onderdeel van Constellation Software Inc. (CSI), het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld in Vertical Marktet Software.

Meer weten over Vlot Solutions? Bezoek http://www.vlotsolutions.nl 

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan snel door jouw cv en motivatie te mailen naar hrm@vlotsolutions.nl en wie weet drinken wij binnenkort samen een kop koffie of thee! Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marinda van Lagen, HRM Consultant. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06 - 4339 2626.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld en aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Vlot Solutions) toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend