Werken bij Vlot Solutions

Bij Vlot Solutions hebben wij momenteel 2 vacatures:

Customer Support medewerker


Vanuit jouw servicegerichte houding sta jij onze klanten graag te woord en draag jij bij aan het optimaliseren van onze dienstverlening.

Wat ga jij doen?
Als Customer Support Medewerker zorg jij ervoor dat gebruikers onze software en applicaties optimaal kunnen gebruiken. Je voelt je thuis in het ondersteunen van de gebruikers en gaat complexe incidenten niet uit de weg. Je ondersteunt gebruikers telefonisch en per mail, maar bij voorkeur via het ServicePortaal bij vragen en problemen.

Voor onze klanten ben jij het eerste aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot de applicatie of bij incidenten. Je bewaakt, analyseert en handelt deze incidenten zelfstandig af volgens de afgesproken richtlijnen. Je komt te werken in een gemengd team met zowel Customer Support medewerkers als Software Consultants, elk met hun eigen specialisme.

Kortom een super veelzijdige job, want elk project is uniek en elke omgeving waarin je terecht komt is anders. Jouw belangrijkste focus is een tevreden eindgebruiker en dat lukt het beste door problemen en incidenten zo snel en goed mogelijk op te lossen!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Je start je dag met een kop koffie of thee en het doornemen van de binnengekomen mails maar ondertussen kunnen ook de eerste nieuwe meldingen van klanten al binnenkomen. Tijdens de dagstart met het hele team bespreken we of er teamleden zijn die assistentie nodig hebben bij een melding en welke uitdagingen er liggen.

Je houdt de hele dag het overzicht over alle meldingen en probeert alle klanten te helpen met de vragen die zij hebben, deze kunnen zowel functioneel als wat meer technisch zijn. Je luistert, vraagt door en zorgt dat je begrijpt en analyseert waar het probleem zit. Je stelt prioriteiten en past daarop je dienstverlening aan. Als jij er niet uitkomt zet jij je vraag door naar de 2e lijn en houd je de klant op de hoogte over de voortgang.  

Aan het einde van de dag kijk jij tevreden terug, je hebt samen met jouw collega’s gezorgd voor een hoge klanttevredenheid wat terug te zien is op het digitale wallboard op de afdeling.

Op dit moment doen wij dit allemaal vanuit huis, maar we hopen elkaar op korte termijn weer vaker op kantoor te ontmoeten, zodat ook jij dat echte teamgevoel kunt ervaren. Zeker ook tijdens de inwerkperiode word je (op veilige afstand van collega’s) op kantoor verwacht zodat we jou ook zo snel mogelijk vertrouwd kunnen maken met de basis van onze applicaties.


Wat vragen wij van jou?
Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met tenminste een afgeronde HAVO, MBO of HBO opleiding. Enige werkervaring in een vergelijkbare functie is een pre. Daarnaast ben jij minimaal 32 uur beschikbaar en als je in de buurt van Rotterdam woont is dit mooi meegenomen.  

Herken jij je naast bovenstaande eisen in de onderstaande eigenschappen? Dan ben jij de ideale collega voor ons!

 • Je bent een teamspeler die makkelijk kennis en informatie deelt met anderen, maar ook prima in staat om zelfstandig te werken;
 • Je bent enthousiast, positief ingesteld, creatief en oplossingsgericht;
 • Je bent klant- en servicegericht en neemt hierin ook jouw verantwoordelijkheid;
 • Je bent leergierig, staat open voor nieuwe dingen en hebt affiniteit met IT;
 • Je beschikt over goede communicatie vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal.

Wat krijg je hiervoor terug?
Wij bieden jou een uitdagende, dynamische functie, waarin jij je zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kunt ontwikkelen en ons helpt om onze klanten nog beter te bedienen. Uiteraard horen hier passende voorwaarden bij:

 • Een prima marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld
 • Een uitstekende variabele beloningsregeling
 • Reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding
 • Laptop
 • Gemotiveerde collega’s. een hecht team en een informele werkomgeving met een open sfeer
 • Als het weer kan, een gezellige vrijdagmiddagborrel om de week goed af te sluiten

Onze organisatie
Vlot Solutions is een dynamische organisatie die in 1985 is begonnen met het ontwikkelen van software oplossingen voor de medische hulpmiddelen branche, waarin wij marktleider zijn. Met de opgedane ervaring binnen deze bedrijven zijn oplossingen ontwikkeld voor ordermanagement en declaratie, inkoop- en voorraadbeheer, elektronisch cliëntendossier, ketenlogistiek en prestatie- en procesmanagement.

Vlot Solutions staat voor kwalitatieve, doordachte en gebruiksvriendelijke software voor de medische hulpmiddelen branche. Ons doel is het administratief en procesmatig ontzorgen van onze gebruikers zodat zij plezier houden in datgene waar zij mee bezig zijn.

De 20 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn bij Vlot Solutions ondersteunen dagelijks circa 275 ondernemingen en helpen meer dan 1500 gebruikers in het gebruik van onze toepassingen. Onze klanten zitten voornamelijk in Nederland, maar zijn ook operationeel in België, Curaçao en Duitsland. 

De organisatie van Vlot Solutions kenmerkt zich door korte lijnen en duidelijke verantwoordelijkheden. De sfeer is ongedwongen, er wordt hard gewerkt maar ook gelachen en daarnaast vinden wij ook jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk.

Vlot Solutions is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), een sterk groeiende IT-dienstverlener met bedrijven verspreid over Europa en gespecialiseerd in het leveren van branche specifieke software-oplossingen.TSS is onderdeel van Topicus.com Inc. en Topicus.com Inc. is op haar beurt onderdeel van Constellation Software Inc. (CSI), het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld in Vertical Marktet Software.

Meer weten over Vlot Solutions? Bezoek http://www.vlotsolutions.nl 

Enthousiast geworden? Zo kom je met ons in contact!

Zie jij jezelf al werken als Customer Support medewerker bij Vlot Solutions? Solliciteer dan snel door jouw cv en motivatie te mailen naar HRM@vlotsolutions.nl en wie weet drinken wij binnenkort digitaal een kop koffie of thee!

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marinda van Lagen, HRM Consultant. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06 - 4339 2626 of HRM@vlotsolutions.nl

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld en aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Vlot Solutions) toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

SOFTWARE TESTER

Jij draagt met jouw expertise bij aan het ontzorgen van de gebruikers van onze software.

 Wat ga jij doen?

Als tester ben je verantwoordelijk voor het bedenken van de beste teststrategie en het uitvoeren hiervan. Jij krijgt de vrijheid om het testproces op te zetten, uit te breiden en te optimaliseren, een echte uitdaging dus!

Als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van het gehele testproces en het onderhoud hiervan ben jij degene die hier verantwoordelijk voor bent. Belangrijk hierbij is om goed te documenteren en een testhandboek op te stellen waaraan toekomstige releases getoetst gaan worden.

Jouw taken zijn onder andere:

 • Het opstellen van testplannen, testscripts, intake van de testbasis en beheren van testscripts.
 • Het vervaardigen en onderhouden van geautomatiseerde tests.
 • Het aandragen van verbetervoorstellen voor de softwareontwikkelafdeling.
 • Het proactief uitvoeren van testgevallen, controles en onderzoeken.
 • Het beoordelen van de testresultaten en registreren van de bevindingen.

 Hiernaast speel je een belangrijke rol in de transitie naar geautomatiseerd testen en zorg je ervoor dat de testmethoden aansluiten bij actuele methoden en technieken. Hoe snel deze transitie gaat, is afhankelijk van jou!

Je komt te werken in een team met vijf software engineers, elk met hun eigen specialisatie. Daarnaast ben jij actief onderdeel van het scrumteam van onze  softwareontwikkelafdeling. Ook verzamel en deel je branche-/productkennis met jouw collega’s, jij bent de expert in jouw vakgebied. Het team wordt functioneel aangestuurd door de manager R&D. 

Wat vragen wij van jou

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met HBO werk- en denkniveau. Je hebt bij voorkeur een paar jaar ervaring opgedaan in het testen van complexe software en  vindt het leuk om je eigen werkprocedures te verbeteren en testen te automatiseren.

Als jij bekend bent met Keylib en Jira, ervaring hebt met Scrum, DevOps, Agile of al enige development skills bezit, is dit mooi meegenomen, maar dit is geen must. Het is wel een pré als jij ervaring hebt in of bekend bent met de orthopediebranche en in het bezit bent van een geldig testcertificaat.

Als persoon functioneer jij het beste in een team waarbinnen je zelfstandig kunt werken. Je bent pragmatisch en flexibel waar het kan, analytisch en nauwkeurig waar het moet en niet bang om kwetsbaarheden aan te tonen en te rapporteren. Jij durft te staan voor de kwaliteit van de software. Je bent ambitieus, resultaatgericht en vindt het prettig om te werken in een organisatie met een open cultuur waar onderling respect als basis voor de samenwerking hoog in het vaandel staat.

Daarnaast ben jij bij voorkeur 40 uur, maar minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat krijg jij terug voor jouw inzet?

Wij bieden jou een uitdagende functie waarin jij jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kunt ontwikkelen en daarnaast het testen binnen onze organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. Uiteraard horen hier passende voorwaarden bij: 

 • Een prima marktconform salaris
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld
 • Reiskosten- en/of thuiswerk- vergoeding
 • Laptop
 • Gemotiveerde collega’s en een open sfeer
 • Mogelijkheden voor persoonlijke groei & ontwikkeling
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel om de week goed af te sluiten

 Onze organisatie

Vlot Solutions is een dynamische organisatie die in 1985 is begonnen met het ontwikkelen van software oplossingen voor de medische hulpmiddelen branche, waarin wij marktleider zijn. Met de opgedane ervaring binnen deze bedrijven zijn oplossingen ontwikkeld voor ordermanagement en declaratie, inkoop- en voorraadbeheer, elektronisch cliëntendossier, ketenlogistiek en prestatie- en procesmanagement.

Vlot Solutions staat voor kwalitatieve, doordachte en gebruiksvriendelijke software voor de medische hulpmiddelen branche. Ons doel is het administratief en procesmatig ontzorgen van onze gebruikers zodat zij plezier houden in datgene waar zij mee bezig zijn.

De 22 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn bij Vlot Solutions ondersteunen dagelijks circa 300 ondernemingen en helpen meer dan 1500 gebruikers in het gebruik van onze toepassingen. Onze klanten zitten voornamelijk in Nederland, maar zijn ook operationeel in België, Curaçao en Duitsland. 

De organisatie van Vlot Solutions kenmerkt zich door korte lijnen en duidelijke verantwoordelijkheden. De organisatie bestaat uit een sales- en marketingafdeling, een softwareontwikkelafdeling en een customer-serviceafdeling.

Vlot Solutions is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), een sterk groeiende IT-dienstverlener met bedrijven verspreid over Europa en gespecialiseerd in het leveren van branche specifieke software-oplossingen.TSS is onderdeel van Topicus.com Inc. en Topicus.com Inc. is op haar beurt onderdeel van Constellation Software Inc. (CSI), het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld in Vertical Marktet Software.

Meer weten over Vlot Solutions? Bezoek http://www.vlotsolutions.nl 

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan snel door jouw cv en motivatie te mailen naar hrm@vlotsolutions.nl en wie weet drinken wij binnenkort samen een kop koffie of thee! Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marinda van Lagen, HRM Consultant. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06 - 4339 2626.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld en aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Vlot Solutions) toesturen van CV’s, profielen of anderszins kunnen geen enkele rechten worden ontleend