Werken bij Vlot Solutions

Bij Vlot Solutions hebben wij momenteel 2 vacatures:

 • Helpdesk medewerker

 • Software engineer

Helpdesk medewerker

Ben jij de teamspeler die wij zoeken?

Als helpdesk medewerker bij Vlot Solutions zorg je ervoor dat gebruikers onze software/applicaties optimaal kunnen gebruiken. Je voelt je thuis in het ondersteunen van de gebruikers en gaat complexe incidenten niet uit de weg. Je ondersteunt gebruikers telefonisch, per mail en remote bij vragen en problemen. Je bent als helpdesk medewerker het eerste aanspreekpunt voor gebruikers met betrekking tot applicaties, besturingssysteem en incidenten. Je bewaakt, analyseert en handelt deze incidenten zelfstandig af volgens de afgesproken richtlijnen.

Hoe verloopt je werkdag?

Je start je dag met een kop koffie en begint na het opstarten van je computer met het doornemen van binnengekomen emails. Dagelijks krijg je de ruimte om eventuele belemmeringen te delen tijdens de dagstart. Vanaf 08:30 uur kunnen de eerste telefoontjes van klanten binnenkomen.

Je behoud de hele dag overzicht over alle meldingen en probeert alle klanten te helpen met de vragen en/of problemen zoals functionele of technische vragen. Je luistert, vraagt door en zorgt ervoor dat je goed begrijpt waar het probleem zit. Je stelt prioriteiten en past daarop je dienstverlening aan. Indien nodig zet je de melding door naar de 2e lijn.

Het einde van de dag komt in zicht, je hebt samen met je collega’s gezorgd voor een hoge klanttevredenheid wat terug te zien is op het digitale wallboard op de afdeling.

Kortom; een super veelzijdig job, want elk project is uniek en elke omgeving waarin je terecht komt is anders! Als helpdesk medewerker laat jij je uitdagen door de complexe technische vraagstukken. De belangrijkste focus voor jou is een tevreden eindgebruiker en dat lukt het best door bijvoorbeeld storingen super snel op te lossen!

Wat vragen wij van jou:

 • Afgeronde HAVO/VWO/MBO opleiding;
 • Zowel een teamspeler als in staat om zelfstandig te werken;
 • Enthousiast, creatief, vindingrijk en oplossingsgericht;
 • Klantgericht; je neemt je verantwoordelijkheid;
 • Leergierig, je bent bereid om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Woonachtig in omgeving van Rotterdam is een pré;

Wat kan je van ons verwachten?

Werken bij Vlot Solutions betekent werken in een informele werkomgeving met een open sfeer. Bij Vlot Solutions werk je altijd aan uitdagende projecten en wisselen je werkzaamheden regelmatig, zodat je altijd de mogelijkheid krijgt om buiten je comfort zone te treden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Als je aan de slag gaat bij Vlot Solutions, word je onderdeel van een gezellige club mensen. Elke vrijdagmiddag wordt er een gezellige borrel gehouden, waar je je collega’s nog beter kunt leren kennen.

Bij aanvang start je eerste 3 weken met een interne training om zo bekend te raken met onze software/applicaties en kennis op te doen. Daarna ga onder begeleiding van een collega je werkzaamheden uitvoeren op de supportafdeling. Een leergierige instelling is daarbij essentieel.

Naast een marktconform salaris bieden wij o.a. vakantiedagen, vakantiegeld, laptop, onkostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden. Al naar gelang waar jouw en onze behoefte ligt.

Software Engineer

Dit ga je doen

Als Software Engineer werk je mee aan de ontwikkeling van onze standaard producten en maatwerk oplossingen. Je zult dagelijks werken volgens de principes van Scrum en ontwikkelt klantgerichte oplossingen.

Onze belangrijkste kracht naar onze gebruikers is ons specialisme: wij snappen de business van onze klanten, hebben ons helemaal gespecialiseerd in hulpmiddelenleveranciers. Dat betekent voor jou dat contact met klanten en het ‘begrijpen van de wereld van onze gebruiker’ heel belangrijk is.

Onze applicaties strekken zich uit over de volgende functionele gebieden: patiëntendossiers, ordermanagement, facturatie en declaratie, productieplanning en (keten)logistiek. Voor deze (web)applicaties en mobiele toepassingen gebruiken we moderne technologie. 

4GL-taal
We werken o.a. veel met Clarion en Reflexis. Clarion is een RAD (Rapid Application Development) omgeving gebaseerd op de eigen Clarion-taal en SQL databases. Reflexis is een zeer krachtige ontwikkelomgeving voor webapplicaties, gebaseerd op de principes van ‘Model-driven development'. Daarnaast werken we ook met Delphi, en met C#.NET.

Wat vragen wij van jou

Van ontwikkelaars wordt verwacht dat ze ook functioneel meedenken bij het ontwerpen van oplossingen. Elke ontwikkelaar is even volwaardig betrokken in het gehele Scrumproces, dus ook in de ontwerpdiscussies. Je schrikt niet van deadlines want veel taken voer je uit aan de hand van een strakke planning waar deadlines voor releases een grote rol kunnen spelen.

Verder:

 • Heb je HBO denk- en werkniveau;
 • Beschik je over een diploma van een afgeronde IT opleiding;
 • Heb je bij voorkeur minimaal 1 jaar werkervaring;
 • Ben je een teamspeler maar je kunt ook prima zelfstandig werken;
 • Heb je een goed analytisch vermogen en denk je in integratiepatronen;
 • Kun je goed communiceren op verschillende niveaus (eindbeslissers, ontwikkelaars, gebruikers en beheerders).