Werken bij Vlot Solutions

SOFTWARE TESTER

Jij draagt met jouw expertise bij aan het ontzorgen van de gebruikers van onze software.

 Wat ga jij doen?

Als tester ben je verantwoordelijk voor het bedenken van de beste teststrategie en het uitvoeren hiervan. Jij krijgt de vrijheid om het testproces op te zetten, uit te breiden en te optimaliseren, een echte uitdaging dus!

Als het gaat om het waarborgen van de kwaliteit van het gehele testproces en het onderhoud hiervan ben jij degene die hier verantwoordelijk voor bent. Belangrijk hierbij is om goed te documenteren en een testhandboek op te stellen waaraan toekomstige releases getoetst gaan worden.

Jouw taken zijn onder andere:

 • Het opstellen van testplannen, testscripts, intake van de testbasis en beheren van testscripts.
 • Het vervaardigen en onderhouden van geautomatiseerde tests.
 • Het aandragen van verbetervoorstellen voor de softwareontwikkelafdeling.
 • Het proactief uitvoeren van testgevallen, controles en onderzoeken.
 • Het beoordelen van de testresultaten en registreren van de bevindingen.

Hiernaast speel je een belangrijke rol in de transitie naar geautomatiseerd testen en zorg je ervoor dat de testmethoden aansluiten bij actuele methoden en technieken. Hoe snel deze transitie gaat, is afhankelijk van jou!

Je komt te werken in een team met zes software engineers, elk met hun eigen specialisatie. Daarnaast ben jij actief onderdeel van het scrumteam van onze  softwareontwikkelafdeling. Ook verzamel en deel je branche-/productkennis met jouw collega’s, jij bent de expert in jouw vakgebied. Het team wordt functioneel aangestuurd door de manager R&D. 

Wat vragen wij van jou

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met HBO werk- en denkniveau. Je hebt bij voorkeur een paar jaar ervaring opgedaan in het testen van complexe software en  vindt het leuk om je eigen werkprocedures te verbeteren en testen te automatiseren.

Als jij bekend bent met Keylib en Jira, ervaring hebt met Scrum, DevOps, Agile of al enige development skills bezit, is dit mooi meegenomen, maar dit is geen must. Het is wel een pré als jij ervaring hebt in of bekend bent met de orthopediebranche en in het bezit bent van een geldig testcertificaat.

Als persoon functioneer jij het beste in een team waarbinnen je zelfstandig kunt werken. Je bent pragmatisch en flexibel waar het kan, analytisch en nauwkeurig waar het moet en niet bang om kwetsbaarheden aan te tonen en te rapporteren. Jij durft te staan voor de kwaliteit van de software. Je bent ambitieus, resultaatgericht en vindt het prettig om te werken in een organisatie met een open cultuur waar onderling respect als basis voor de samenwerking hoog in het vaandel staat.

Daarnaast ben jij bij voorkeur 40 uur, maar minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat krijg jij terug voor jouw inzet?

Wij bieden jou een uitdagende functie waarin jij jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kunt ontwikkelen en daarnaast het testen binnen onze organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. Uiteraard horen hier passende voorwaarden bij: 

 • Een prima marktconform salaris
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding
 • Laptop
 • Gemotiveerde collega’s en een open sfeer
 • Mogelijkheden voor persoonlijke groei & ontwikkeling
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel om de week goed af te sluiten